Home Forums WP Background Takeover Background works, no clickable area though

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Posts
  • #13935
    AvatarColin Vassallo
    Participant

    Hi,

    I’ve been reading through the forum to try and fix my problem but I have not had any success.

    The background loads fine (after modifying the template) but I can’t click on it. Putting ANYTHING other than “body” in the Main DOM Element for clickable area settings does not load the background image.

    Any help would be appreciated. Thanks.

    #13937
    AvatarCharlie
    Keymaster

    Hello Colin,

    Welcome to the community :)

    Since all themes are built differently and created by various developers, your website structure may be unique compared to most standard WP sites. Luckily, we anticipated such a scenario and it requires a very simple step to address issues with clickable zones or background takeover images being visible for specific WordPress themes. Please follow the instructions below:

    1. Go to your All Ads page and scroll down until you see a box labeled Advanced Settings.
    2. Open this setting box and change the Main DOM Element for clickable area from body to html
    3. Click Save Settings.

    Please let us know if there is anything else we can help you with today. All the best.

    #13939
    AvatarColin Vassallo
    Participant

    Yep, that did the trick! Thank you.

    #13940
    AvatarCharlie
    Keymaster

    Great :)

    If you have any other questions or need help in any other way please let me know.

    #15707
    Avatarhj barraza
    Participant

    Not working for me:
    By changing the “Main DOM Element” I get the following results.

    a. body: I get ads, but not clickable
    b. html: I don’t get anything.
    c. #custom-div: I get ads, but not clickable

    Any Ideas ?

    #17089
    AvatarChing San Chew
    Participant

    I have the same problem with HJ barraza,

    body get ads but not clickable,
    html I don’t get anything, it’s worse,

    roller coaster ride,
    using pinthis theme,

    with wt3 cache

    #17090
    AvatarChing San Chew
    Participant

    If there’s no cure,

    I’d like a refund,

    Thanks

    #17091
    AvatarCharlie
    Keymaster

    Hello Ching,

    Please try .container or #content,.container as the Main DOM element

    #17093
    AvatarChing San Chew
    Participant

    hi Francisco,

    #content fixed the problem~ Thanks

    #20731
    AvatarDavid Alcock
    Participant

    Thanks, changing it to html worked for me using elegant themes Extra Theme.

    #20745
    AvatarGreg Maino
    Participant

    Having a variety of issues… Using cyberchimps theme iFeature Pro 5… url http://www.catamounttrail.org

    When Main DOM set to “body”… image displays, and there is a clickable area, but it’s restricted to the very top of the page and is very small… totally unusable.

    When Main DOM set to “html”… no image, no clickable area.

    When Main DOM set to something like .container… total fuckery.

    Also noticed that the background images don’t seem to display at all on Safari or Firefox… just Chrome.

    I understand there is a ton of variability with open software such as WP… But for such an expensive plugin this seems pretty buggy.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • The forum ‘WP Background Takeover’ is closed to new topics and replies.
-